You are here: Home / Без рубрики / Rhee, som kom til global oppmerksomhet etter å ha behandlet

Rhee, som kom til global oppmerksomhet etter å ha behandlet

Å bringe de døde tilbake til livet

Du er på 10 C, uten hjerneaktivitet, ingen hjerteslag, ingen blod vil alle være enige om at du er død, sier Peter Rhee ved University of Arizona, Tucson. Vi kan fortsatt ta deg tilbake. er overdrivende. Med Samuel Tisherman, ved University of Maryland, College Park, har han vist at det er mulig å holde organer i animasjon i flere timer om gangen. Prosedyren, som så langt er testet på dyr, er omtrent så radikal som enhver medisinsk prosedyre kommer: det innebærer å drenere kroppen av blodet og avkjøle den mer enn 20C under normal kroppstemperatur.

Når skadene er løst, pumpes blod igjen gjennom blodårene, og kroppen blir sakte oppvarmet. blodet pumpes inn, kroppen blir rosa med en gang, sier Rhee. Ved en viss temperatur blinker hjertet inn i livet av seg selv. ganske nysgjerrig, ved 30C vil hjertet slå en gang, som om ut av ingensteds, så igjen da det blir enda varmere, plukker det opp av seg selv. Forundringelig viser dyrene i sine eksperimenter svært få dårlige effekter når de våknet opp. Under hans samtale kommer han over som en omtenksom, målt mann, som er forsiktig med å ikke oversell sin forskning. Han er spesielt skeptisk til å bruke begrepet animasjon uk falske bekymring er at det unøyaktig det at når folk tenker på begrepet, de tenker på rom reisende er frossen og vekket Canada Goose outlet Miami på Jupiter, eller Han Solo i Star Wars, sier han. hjelper ikke, fordi det er viktig for Canada å ikke vite science fiction det bygger på eksperimentelt arbeid, og blir studert på en disiplinert måte, før vi bruker den til å stoppe folk som dør. Rhee, som kom til global oppmerksomhet etter å ha behandlet kongressvenn Gabrielle Giffords etter en skyting i 2011, har en tendens til å være sterkere: han sier at han ikke ville utelukke lengre sikt https://www.canada-goose-jakker.com suspendert animasjon i fjern fremtid. Vi gjør begynnelsen av det eksperimentet. Det var et inspirerende dynasti: på 1960-tallet hadde Safar banebrytende kardiopulmonell gjenopplivning (HLR), den nåkjente prosedyren for å påføre trykk på brysthulen for å forsøke å massere hjertet tilbake til livet.

canada goose jakke Safararbeidet begynte å forandre våre oppfatninger om døden utviske det punktet som er ment å markere slutten av våre liv. alt er brakt opp til å tro at døden er et absolutt øyeblikk når du dør du kan komme tilbake, sier Sam Parnia, ved State University of New York i Stony Brook. pleide å være riktig, men nå med den grunnleggende oppdagelsen av HLR, kommer vi til å forstå at cellene i kroppen din blir irreversible i flere timer etter deg. Selv etter at du er blitt en kadaver, kan du likevel gjenopprettes. linje canada goose jakke

Tisherman tenker nå på døden som det (admittedly subjective) punktet hvor leger gir opp gjenoppliving som en tapt sak, men selv da kan noen fortsatt gjøre et bemerkelsesverdig comeback.

canada goose jakker herre Kick starter hjertet er imidlertid bare halvparten av lege kampen, men; Mangelen på oksygen etter hjertestans kan forårsake alvorlig skade på kroppens vitale organer, spesielt hjernen. minuttet at det ikke er noen oksygen til de organene, begynner de å dø, sier Tisherman. Hans tidligere mentor, Safar, kom opp med en løsning på dette problemet, med hypotermi en prosedyre som innebærer kjøling av kroppen, typisk til rundt 33C ved å plassere ispakker rundt kroppen, for eksempel. Ved lavere temperaturer begynner cellene å arbeide i sakte bevegelse, reduserer stoffskiftet og skaden som kan skyldes oksygen sult. canada goose jakker herre

Se bilde av HLR (Thinkstock) (Kreditt: Thinkstock)

canada goose victoria Kombinert med maskiner som kan ta over sirkulasjon og pumpe oksygen i blodet mens hjertet blir gjenopplivet, har dette hjulpet åpnet vinduet mellom hjertestans og hjernedød. Et sykehus i Texas rapporterte nylig at en 40 år gammel mann hadde overlevd, med sinnet intakt, etter tre og en halv time med HLR. Hans behandling innebar en konstant rotasjon av medisinske studenter, sykepleiere og leger som tok det i sving for å utføre canada goose outlet. i rommet som hadde to armer ble bedt om å hoppe inn, sier en av de tilstede legene, Scott Taylor Bassett. Slike tilfeller er sjeldne, men: Bassett påpeker at de bare var motiverte til å fortsette fordi pasienten gjenvunnet bevisstheten under HLR, til tross for at hans hjerte fortsatt ikke fungerte. Brystkompresjonene han ville snakke med oss, viste at han var neurologisk intakt, sier Bassett. aldri sett det før eller siden det var det definerende øyeblikket av hele beslutningsprosessen. tid canada goose victoria

canada goose jakker dame Slike langsiktig gjenopplivning er for tiden umulig for personer med hjertestans som følge av skade fra traumer som skuddssår eller bilulykker. For øyeblikket er kirurgen beste alternativet å klemme på arterier som fører til underkroppen, før du åpner brystet og masserer hjertet, noe som skyver litt blodstrøm til hjernen mens kirurger prøver å sy sammen sårene. Dessverre er overlevelsesgraden mindre enn en av 10. canada goose jakker dame

canada goose Det er av denne grunn at Tisherman ønsker å stikke kroppen til rundt 10 15C, noe som potensielt gir legene et vindu på to eller flere timer for å operere. Selv om dette nivået av dyp hypotermi blir brukt i løpet av hjerteoperasjonen, er Tisherman-prosjektet første gang det vil bli brukt til å gjenopplive noen som allerede hadde gått inn på sykehuset. Kanskje mest forbløffende for alle, teamet drenerer blodet fra kroppen og erstatter det med kjølt saltløsning. Fordi kroppens metabolisme har stoppet, er blodet ikke nødvendig for å holde cellene i live, og saltløsning er den raskeste måten å avkjøle pasienten, forklarer Tisherman. canada goose

canada goose trillium Se bilde av prosedyren innebærer å erstatte alt blod i kroppen med saltoppløsning (SPL) (Kreditt: SPL) canada goose trillium

canada goose norge Med Rhee og andre har Tisherman tilbrakt to tiår med å bygge en betydelig portefølje av bevis for å bevise at prosedyren er trygg og effektiv. Mange av forsøkene involverte griser påført nær dødelige skader. Midtoperasjon, det var ingen tvil om at dyrene var omtrent like langt utover livets rike som det er mulig å gå og deretter tilbake. grisen er så hvit som du kan få, sier Rhee. bare blek, kjøleskap kjøtt. Hvis dyrene hadde blitt avkjølt raskt nok, oppnådde imidlertid nesten 90% om lag 2C i minuttet da blodet ble returnert til kroppene, etter å ha ligget i limbo i mer enn en time. Det mest fantastiske å vitne når hjerterytmen kommer tilbake, sier Rhee. canada goose norge

canada goose herre Når dyrene hadde kommet tilbake til mer vanlig aktivitet, utførte laget deretter flere tester for å kontrollere at hjernen deres ikke hadde blitt skadet. For eksempel, før prosedyren trente forskerne noen av grisene for å åpne en beholder av en bestemt farge, hvor et eple var skjult inne. Etter at de hadde blitt gjenopplivet, husket de fleste dyrene hvor de skulle hente sin godbit. Andre griser som ikke hadde blitt trent før operasjonen, ble istedet undervist i canada goose outlet prosedyren kort tid etter at de hadde kommet seg tilbake. De klarte å lære like fort som de andre igjen foreslo at det ikke hadde vært noen effekt på deres minner. canada goose herre

Unødvendig å si, å få godkjenning for menneskelige forsøk har vært en kamp. Tidligere i år fikk Tisherman endelig lov til å sette opp en pilotforsøk i Pittsburgh for å behandle pasienter som lider av skuddssår. Sykehuset ser om en eller to slike pasienter i måneden, noe som betyr at noen allerede har blitt behandlet med teknikken siden forsøket begynte, selv om det er for tidlig for Tisherman å snakke om resultatene ennå. Han oppretter også en prøveversjon i Baltimore, Maryland, og Rhee vil senere kunne begynne å jobbe ved Tuscon Traumasenter.

Se bilde av Lys på enden av tunnelen (Thinkstock) (Kreditt: Thinkstock)

canada goose jakke dame Som med enhver medisinsk forskning vil det være noen utfordringer i overgangen fra dyreforsøkene til de menneskelige prøvene. Dyrene mottok sitt eget blod ved operasjonens slutt, for eksempel mens pasientene i denne forsøket trenger transfusjoner som har vært i blodbanker i flere uker. Og mens dyrene var under anestesi ved skade, har pasientene vunnet, som kan endre måten kroppen reagerer på. Tisherman er fortsatt optimistisk, men. tror generelt at hunder og griser reagerer på blødninger på samme måte som mennesker. leger ser med interesse. veldig modig, sier Parnia. av oss føler at for å bevare hjernen, må vi avkjøle kroppen mye mer enn vi har gjort tradisjonelt. Men folk har vært redd. prøvene går etter planen, Tisherman vil gjerne utvide tilnærming til andre typer traumer. Skuddofre ble valgt for den første studien fordi det er lettere å lokalisere kilden til blodtap, men han håper til slutt å behandle intern blødning fra en bilulykke, for eksempel. Det kan til og med en dag bli brukt til å behandle mennesker som lider av hjerteinfarkt og andre sykdommer. canada goose jakke dame

canada goose outlet Se bildet av Peter Rhee (høyre) (Thinkstock) (Kreditt: Thinkstock) canada goose outlet

canada goose dame Suksess kan også bane vei for undersøkelser i andre former for suspendert animasjon. Noen forskere ser på om en cocktail av stoffer tilsatt saltvannsløsningen pumpet inn i kroppen, kan ytterligere redusere kroppens metabolisme og forhindre skade. En lovende kandidat var hydrogensulfid kjemikaliet som gir rotte egg lukten, men selv om det har vist seg å redusere metabolismen av noen dyr, er det lite bevis på at det forbedrer deres sjansene for overlevelse etter en hjertestans. Tisherman mener isteden det er bedre å finne noen potente antioksidanter som kan tette opp de skadelige kjemikaliene som forårsaker skade. canada goose dame

canada goose jakke herre For Rhee er behovet for bedre behandling altfor presserende. Han peker på skjebnen til en pasient han så på sykehuset bare Canada-fabrikken dagen før vi snakket. ble skutt i epigastrium, rett under brystet i midten av magen, sier han. Sykehuspersonalet prøvde alt de kunne, men han døde fortsatt. akkurat den typen pasient vi håper vi kan reparere hvis vi har vært i stand til å jobbe på en mindre forhastet måte. artikkelen er en del av en serie på Les mer historier om triumferende avkastning: canada goose jakke herre

Anglophenia: Best of British revivals

canada goose victoria parka Fra eldgamle språk til guttband, falt disse britiske kulturelle artefaktene ut av favør, men ble reddet fra historiens bin. canada goose victoria parka

Autos: 3 Wheeler returnerer til skjema

Fra glemt oddity til en moderne sportsbil helt, er Storbritannias topp på rulle.

canada goose salg BBC America: En guide til hver doktor som canada goose salg

Hver doktor har en ting til felles han regenererer. Få fart på hvordan hver enkelt gjorde det ultimate comeback.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>